
[Ball de pastorets en acció, gentilesa de l'Adrià i el YouTube]
- I avui fa vint dies que tinc la ratafia a sol i serena a la terrassa del pis de Vendrell. Si queda bé, ja ho explicaré i l’any que bé ampliaré la producció. De fet, a Catalunya la ratafia és l’equivalent de l’orujo a Galicia. Acceptant la diferència entre destil·lat i macerat, que uns tenen alambins i altres garrafes de vidre, i que uns ho fan a dins de casa i els altres a fora, cada família es fa el seu licor. I en el cas de les ratafies, amb un gust i unes característiques pròpies de cada casa. La ratafia no és un licor sinó un tipus de licor amb una base alcohòlica i aromàtico-fermentadora comuna, i amb el toc de gustos i aromes dominants i complementaris de cada casa.
Si el 2 d’agost la nostra ratafia quedat bé, en parlaré més, mostraré comparacions de receptes i detallaré la meva.
Comentaris
M'encanta el nom Mitja Cobla Travessera!!! Si senyor i per molts anys els músics del Ball de Pastorets del Vendrell tant si es vol com si no es vol!
adrià