Toc d'inici

Per sisè any consecutiu he tocat el flabiol amb els Ministrils del Camí Ral, al Toc d’Inici de la Festa Major de Barcelona, la Mercè.

Vaig començar al 2004 tocant els flabiol amb el Pau Orriols, el Marc Egea, la Isabel Pla i la Cristina, i al llarg d’aquests anys també hi ha participat en Marc Riera. I abans hi havia tocat el Jordi Meda, el David Miret i no sé si algú mes.

Set de tarda, Palau de la Virreina amb les portes tancades i silenci a l’interior. Algú pica tres cops a la porta i..., les caixes i bombos inicien el ritme introductori del Toc, arranjat pel Jordi Fàbregas el 23/09/1993. S’obren les portes, surten les primeres bèsties del Seguici popular acompanyades de torxes, i tot seguit els Ministrils del Camí Ral, amb els flabiols al davant..., interpretant el Toc d'inici.

L’emoció és intensíssima, tant pels nenes i nenes, i pares i mares, i..., com pels músics que tenim la sort de poder-hi tocar.

Rambla avall, carrer Ferran i plaça Sant Jaume. Enguany hem tocat el Toc pel carrer, vint-i-cinc vegades, més les de l’escenari.

Després del pregó, el Toc d’inici com a acte. Toc d’inici (imatges d’enguany: 23/09/2009), balls de bèsties i gegants, Toc final i..., una altra vegada el Toc d’inici, això sí, més anàrquic, i fent duo amb el espetecs del castell de focs (imatges resum de 2007).

Algunes partitures es poden trobar al llibre: Cordomí, Xavier. Altíssims senyors, nobles bèsties: imatgeria festiva de la Barcelona Vella. Tarragona: El Mèdol, 2001.


Comentaris