A partir de "La temptació de comprar una llibreta" de Tina Vallès

El darrer escrit que la Tina Vallès va publicar a Vilaweb abans de l’estiu va ser La temptació de comprar una llibreta, on al final diu "S’acaba el juliol. Aquest és l’últim article de la temporada i la temptació de comprar una llibreta i recollir en frases tot el mes d’agost us la deixo aquí servida en safata, per a qui s’hi vulgui llançar. Jo tornaré al setembre fent més bona lletra, potser."

Em vaig comprar una llibreta i un d’aquells bolis BIC que tant m’agraden perquè tenen color negre, blau, vermell..., i una mina de llapis i una goma! La llibreta encara està per estrenar però el BIC ha fet força servei.

Vaig començar a assajar escriure frases els darrers dies de juliol al Keep i em vaig adonar que eren frases llargues o més d’una frase i que semblaven anotacions per una mena de dietari, però vaig seguir endavant.

Aquestes són les "frases" amb algunes imatges i enllaços

L'assaig de les "frases" de juliol

29. Avui amb el Jan hem anat a veure l'espai que han netejat a la Torre del Sebastià de Sant Vicenç de Calders.

30. Amb l'Àngels i el Pep de la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell hem lligat la xerrada sobre els Romees amb motiu de l'Any Joan Tomàs. El 30 d’octubre farà 94 anys de la trobada entre el musicòleg Joan Tomàs, el folklorista Joan Amades i els grallers Els Romees del Vendrell, Josep Bruna Mestre "Caterina" o "Pep de les Cabanyes", graller primer; Joan Vidal Mestres "Joan de Vilanova" o "Conill",  graller segon i Antoni Claramunt Mañé "Francàs", tambaler.

31. Ha plogut a bots i barrals i han suspès el "concertillo" dels Upuntú a la Tarima de Llorenç del Penedès, amb els que el Martí toca el baix.

Les "frases" d’agost

1. Seguim amb lectures fresques i més espesses de cal Mitjans, Els llegats de Lluís Calvo i el trentè i per ara darrer Brunetti.

2. No hem pogut anat a la platja perquè feia mal temps.

3. Un dia tranquil de compres matinals a cal Joan, a la bodega Carbó, a cal Vicentó, a cal Grau i a l’Ametller.

4. Bon inici del 32è Música a la Vila del Vendrell amb l’Orquestrina Trama. Arsèguel, les colònies musicals i el Jordi Fàbregas hi han estat molt presents.

5. Avui hem posat fil a l'agulla del nou concert de gralles al Vendrell: Al Vendrell les gralles, que es farà el 15 d'octubre. Nous organitzadors, nou format..., i noves normes de passatge i frontera.

6. I avui amb el Marc  i el Salvador l'hem posat a la publicació i a la xerrada a Les Peces sobre la missió 10 de l'OCPC que Joan Tomàs hi va fer els dies 1 i 2 de febrer de 1925.

7. Enyoràvem els sopars amb la Katy i el Bero d'aquesta Festa Major del Vendrell. Van ser quatre nits memorables i avui hi hem pogut tornar.

8. Noves matinades a Sant Vicenç de Calders, possiblement les millors de cada any. 
 

9. Hoy, día de los Pueblos indígenas, he escuchado KULUANA de los patagónicos Lluvia Ácida de 2009, con relatos y cantos yaganes de Ursula Calderón (1923-2003).

10. Un sopar a Calafell: paleta de colors, cirerols, llavors de rosella i xia, i regalims de crema de vinagre de Mòdena. Tot molt modern i "brunch", però també molt "nyè".

11. Segon concert del 32è Música a la Vila amb els Fetén Fetén. Una de les coses que m'agrada dels músics professionals és quan amb tots els estudis, graus, màsters, experiència, dos dits de front i saber estar, interpreten peces populars de manera simple, planera i sense floritures. El gran valor d'allò petit i senzill.

12. He tingut un gran "percanse"! Quan anava a anotar al Keep que havia visitat la botiga d'antes del Jaume, he esborrat tota la llista de frases!

13. Ahir va ser un bon dia. Llàstima de l'esborrada de les frases i que no em vaig presentar al concert De canyes i tubs que els grallers Els Mosquits i en Josep Mateu  a l'orgue feien a l'església de Santa Maria de la Bisbal. Mira que el Daniel que m'ho va enviar per WhatsApp, però jo ho tenia anotat per avui divendres. Començo a refer la llista de frases mentre escolto Your Honor: Season 1 de Volker Bertelmann.

14. Avui un nou sopar a cal Bero i la Katy i hem fet quiche de ceba i formatge, safata de patatones, ceba i farigola al forn amb llonganissa prima de cal Parfaris i unes gambetes a "l'ajillu", tot regat amb un bon godello.

15. Ves per on, una mare de Déu d'agost al Vendrell. Ben aferrats al Baix Penedès.

16. Primer bany de l’any! Com sempre hem anat d’horeta davant de l’Antic Sanatori de Sant Joan de Déu a Sant Salvador, allà on l’aigua és més iodada i de vegades coincidíem amb la Nicole. 

17. Avui El Vendrell-BCN-El Vendrell per acompanyar al Martí per la segona vacuna. Una tornada musical on a partir d’Olivia Rodrigo he presentat Suzane Vega, Carole King i Janis Ian i hem acabat amb Marcus Miller.

18. Al vespre hem anat a escoltar el Bestiari de Josep Carner interpretat pel New Catalan Ensemble. Em sembla un nom molt poc adequat. Bon concert amb quatre músics, el Carles, el Manu, la Gemma, i com li vaig dir a ell, el Josep també n’és. 

19. Conversa amigable i profunda amb l’Imma i l’Adrià i la Laura tot prenent un refresc a la terrasseta del Fargó.

20. Segona platja sant salvadorenca on hem fet de caminadors d’aigua.

21. L’esperat concert d’Upuntú a Llorenç  del Penedès amb un Martí pletòric.

 

22. Un dinar a Les Peces per oblidar que ha iniciat un trencament. L’haver d’anar a BCN m’ha deslliurat 

23. Analítica matinera al Clínic per analitzar les possibles defenses a la vacuna anti-pneumocòccica, i recollida de pots de mostres a Manso. Barcelona torna a tenir guiris. I a la tarda llarga conversa amb en Jaume Esteva "Casalta", que donarà fruits.

24. El disgust de l’Imma de diumenge encara li passa factura i ha de fer llit. La misèria dels miserables.

25. Que bé! Un dia tranquil!

26. Avui hem anat a fer una estona de companyia a l’Inglès. 

27. De part del Martí, he portat al Jaume un preciós ram amb tres gira-sols que ha preparat la Sandra amb molt de gust.

28. Sopar amb els amics de cal Cadiraire, que m’han fet conèixer per primera vegada l’existència de la publicació vendrellenca Renaixement: setmanari republicà autonomista portaveu de les esquerres del districte del Vendrell (1922-1923) i de la barcelonina La Ilustración: periódico semanal de literatura, artes, ciencias y viajes (1880-1891), i m’ha deixat fullejar la primera edició de 1887 de les Poesias d’Àngel Guimerà, amb pròleg de Joseph Yxart i il·lustracions de J. L Pellicer i A. Fabrés. 

29. Hem tornat a Barcelona i ens han vingut a veure tant la Bitxarrita com el Mascaró, que segueix fotent-la fora quan la veu. És el primer any que passem totes les vacances al Vendrell. 

30. Primer dia a Barcelona. Un dia tranquil però estrany, amb força endreça i arranjament del pis.

31. Darrer dia de vacances amb esmorzar al Xose, dinar a casa i una intenció de sopar a la galeria que la pluja ens ha desmuntat. Malgrat tot hem pres un bon verdejo. Demà serà un altre dia.


Comentaris