Cassola de Divendres Sant

De l’àvia Jovita Barnadas, que la va aprendre de la seva mare Rosa Poc, que la aprendre de la seva mare Marina Bas, i que l’Imma i el Jordi hem reajustat

Ingredients 

  • Patates (kennebec)
  • Pèsols
  • Faves
  • 1 carxofa per cap
  • Ous (almenys 1 per cap)
  • Mitja llimona
  • Brou de peix
  • Bacallà (2 talls per cap)
  • Fesols cuits (mongetes)
  • 2 llesques de pa de barra
  • 3 o 4 alls grans
  • 50 grams d’ametlles torrades (poden ser avellanes o meitat i meitat)
 

Manera de fer-ho

  • Fregir el pa i els alls sense que es torrin molt
  • Fer la picada: el pa i els alls fregits més les ametlles pelades 
  • Bullir una mica les carxofes pelades i tallades a quarts amb un raig de suc de llimona (perquè no enfosqueixin)
  • Bullir una mica els pèsols
  • Arrebossar el bacallà dessalat i assecat amb farina, ou i altre cop per farina, fregir-lo i reservar-lo
  • Fer els ous durs
  • Pelar les patates i tallar-les rodelles 

A la cassola

  • Posem oli i hi fregim una mica les rodelles de patata que faran de base
  • Afegir: els fesols cuits, les carxofes, les faves i els pèsols, i a sobre el bacallà i els ous ja durs tallats per la meitat 

   
  • Afegir una mica de brou de peix i aigua i que faci xup-xup
  • Passada una estota, hi tirem la picada, removem la cassola per les nanses i deixem fer una mica més de xup-xup
  • Quan apaguem el foc, vigilem que els ous quedin submergits i ho deixem reposar algunes hores 
  • També es pot fer d’un dia per l'altre i es menja calent

 

Hi lliga molt la garnatxa blanca


Comentaris