Al mestre i amic Jordi Fàbregas

Un dia vaig escriure això sobre el Jordi: «No voldria acabar aquestes ratlles sense esmentar algunes característiques del Jordi que són les que el fan ser com és: la seva bonhomia, dolçor, sensibilitat i tendresa en el ser i en el tracte amb els altres; l’empremta d’estil, de tractament i de cadències que està deixant en la interpretació actual de la música popular i tradicional, i en la composició de música d’arrel; i l’espontaneïtat, frescor i precisió de la seva agradable i profunda veu.»

Imatges: Jordi Fàbregas dirigint els Ministris del Camí Ral al 25è aniversari del Toc d'Inici de la Festa Major de Barcelona, La Mercè, el 21 de setembre de 2018.

El text formava part de la biografia breu inclosa al llibre Quatre tocs amb canya, que Clivis, sota la iniciativa Juli Grandia, llavors gerent de l’Auditori Pau Casals del Vendrell, va editar el 2008 amb quatre partitures d’ell per a gralla i tabal:

  1. Cor de foc (scottish i corranda), composta a Gràcia, Barcelona, entre gener i juny de 2008. Va ser un encàrrec de Les Gralles del Baix Penedès i Música de gralles al Vendrell, i va ser estrenada pels grallers Clau de mar, l’11 d’octubre de 2008 a l’Auditori Pau Casals, en el marc del 3r concert Música de gralles al Vendrell.
  2. Ball a quatre (ball i corranda), composta a Arsèguel el setembre de 2008. Ball d’agermanament dels gegants de Santa Maria del Mar i de Santa Maria del Pí. 
  3. Trànsit (buleria i dançà), composta a Gràcia, Barcelona, el febrer de 2001. Va ser un encàrrec de Roser Olivé, que la va estrenar el mateix any amb Pere Olivé al tabal.
  4. Ball Gemmat. Ball de gegants encarregat per l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya amb motiu del Centenari Joan Amades, que es va estrenar a Salou el 20 de maig del 1990.

Comentaris de les quatre peces

Amunt i crits! 

...

Complement

Tota la col·lecció de partitures que des de Les Gralles del Baix Penedès i Música de gralles al Vendrell vam poder editar a Clivis:


Comentaris