Música per a tres quartans i orgue (16/12/2011, 2/4 de 9 vespre església del Vendrell)

Divendres, 16 de desembre a 2/4 de 9 del vespre,  Església parroquial del Vendrell
 
Música per a tres quartans i orgue

 
Calaix desastre i Jonatan Carbó


Amb peces de música catalana de diverses èpoques i nadales populars, per a cobla de tres quartans, cobla de ministrers, orgue, i cobla de ministrers i orgue, amb arranjaments de Calaix desastre i Jonatan Carbó.

Calaix desastre és una petita cobla de ministrers nascuda al 2010 al voltant del CAT, formada per músics del Baix Penedès, el Barcelonès i el Vallès Oriental, que actualment acompanya a grups de cultura popular i realitza concerts de música tradicional.

Perquè una cobla?  "Estos bayles publicos suelen ser servidos por quatro musicos o por dos, en el primer caso se llama cobla entera. Quando no hay mas que 2 se llama media cobla. En la cobla sirven los instrumentes siguientes. Dos tibles, algunas veces las trompas o obueses y violines, y otras veces que es lo regular dos tocan los tibles, y otro toca la Gaita Gallega, y el otro el tamboril y Flautin de Pastor. En la media cobla sirve el tamboril y flautin de Pastor, y la cornamusa." [Ampurias, antiguamente Empurias (condado de), s. XVIII]

Intèrprets: Jordi Inglès “Bero”, Jordi Quintana, Àlex Rollan i Daniel Soria.
Instruments: flabiol i tamborí, sac de gemecs, tarota, tabal, castanyoles..
.

Jonatan Carbó és organista i professor d’orgue al Conservatori d’Igualada i a l’Escola de Música “Pau Casals” del Vendrell.


Cicle de Tardor, Auditori Pau Casals
Associació d'amics de l'orgue del Vendrell

Comentaris