dimarts, 1 de març de 2011

+ flabiol i + coses

Al Cançoner Popular de l’Excursionista, de mossèn Baldelló, editat a Barcelona al 1934 per l’Agrupació Coral  de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, la FJCC dels fejocistes, dedica les pàgines 115, 116 i 117 al..., flabiol!

Jo de petit vaig anar als Avantguardistes, al local del passeig Valldaura, a la Guineueta, on l’OCPD va construir vivendes a partir de la Cooperativa la Puntual.

Llista de records avantguardistes:
  • Cançons, moltes cançons: de nadal, d’excursionisme, tradicionals catalanes, de l’Apel·les Mestres, adaptacions de mossèn Batlle..., i el “Si som els més petits, som ferms i decidit...”, amb lletra de Joaquim Ruyra i música d'Antoni Pérez Moya (p. 9), totes amb la senyora Carme (?), la dona del senyor Masdeu.
  • El tramvia de plaça Universitat a plaça Llucmajor
  • Els campaments a Planoles, i mil i una excursions fins i tot al Puigmal
  • Els primers escacs, primeres sardanes, primeres caramelles, primers estalvis, primers pastorets, primer bàsquet...
  • El senyor Masdeu i el senyor Trilla amb el 4L
  • ...i la Cooperativa i el menjador social de l’OCPD del carrer Canuda, on vaig “treballar” per primera vegada, eixugant plats, coberts i vasos. El primer “sou” van se 137 pessetes.

1 comentari:

JordiPM ha dit...

Ostres, molt bo això de l'esment del flabiol al "Cançoner Popular de l'Excursionista"!

De fet, seria ben senzill promoure el flabiol com a instrument excursionista (a través de caus, esplais, associacions excursionistes), molt més que no pas introduir el flabiol a l'escola...

Merci per l'article!