Música de gralles al Vendrell

El concert de Música de gralles al Vendrell de 2010 es dedica al timbaler Josep Sonet i Ivern Peces, en el centenari del seu naixement, i al record d’Albert Jané i Pascual Carbassó, que tocà amb ell durant vint anys, i que ens ha deixat enguany. [Programa]

Aquest concert s’ofereix per cinquè any consecutiu, organitzat pel  Patronat Municipal Auditori Pau Casals, en el Cicle de Tardor.
Els concerts Música de gralles al Vendrell, que coincideixen amb la Fira de Santa Teresa, tenen, com a trets característics, la recuperació de peces de grallers i de repertori de grups de grallers del Vendrell, la participació dels grups de gralles de la vila, i la d’un grup de gralles forà, de reconeguda qualitat, i quan ha estat possible, l’encàrrec de composició, l’estrena i la publicació d’una peça original per a gralles.

75è aniversari del Camp del Barça, 12 de novembre de 1975. Els Macaris del Vendrell (Albert Jané i Pascual Carbassó, primera gralla; Joan Domingo i Puigibet Macari, 2a gralla i Josep Sonet i Ivern Peces, timbal), acompanyant, amb barretina, als Nens del Vendrell, que van aixecar una torre de vuit amb folre, sembla ser que la primera feta a Barcelona al segle XX.

Comentaris