Un cop fort i sec. Història del Ball de Bastons del Vendrell (1733-2008)

Saltant-me una cua de posts anotats i mig fets (Balanescu, els toros, els ponts del Vendrell, el Quico Palomar, el Campus Mudet, Sant Antoni, l’amic Salvador Caralt, els capgrossos del Martí, el Toc d’Inici...), avui faig publicitat d’un llibre, ja que es presenta aquest dissabte 18 de juliol a 2/4 de 8, al Portal del Pardo del Vendrell.

Un cop fort i sec. Història del Ball de Bastons del Vendrell (1733-2008), escrit per S. Arroyo, J. Quintana, R. Rovira i A. Solé (Cossetània, 2009).

I de complement, dos balls de bastons meus:

La massamorra o Putxeu, putxeu, putxí (Lima, Barcelona, 2001-2002). Peça guanyadora del segon premi en la categoria de gralla en el Primer Concurs de Música per a Ball de Bastons organitzat per la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya el 2002. Va ser estrenada per Iris Gayete i Francesc Sans a la gralla, i Nando Taló al timbal, l’1 de setembre de 2002 a Agramunt. N’existeix un enregistrament al CD Obres premiades en el 1r i 2n concurs de Música per a Ball de Bastons (Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya/ Temps Record. Girona, 2007), interpretada per Iris Gayete i Francesc Sans a la gralla, i Carles Enfedaque al timbal.

Explicació de la peça | Midi | Midi del fragment que des de la Festa Major del Vendrell de 2007, el Ball de bastons del Vendrell, balla al so de les gralles de les Gralles de Baix Penedès | Partitura sencera en Encore | Partitura fragment en Encore | Mp3 de l’enregistrament

La Guixa (Barcelona, 2007). Peça composada també per J. Qual, dedicada al Jaume Cañas.

Midi | Partitura en Encore

Comentaris

adrià ha dit…
visca el ball de bastons!