Coses vàries 1

Tot i que no penso transcriure les Moleskines acabades, en la migració a aquest Bloc, si que hi incloure coses de les dues pàgines escrites en la que estic fent servir actualment i que recuperaré durant aquestes vacances del 2008 (Barcelona, El Vendrell, Miranda de Arga, Carcassonne i Salas Bajas), ja que no sempre em podré connectar a Internet:

- Maig 2008. El Jordi Vendrell em va dir: “Quant temps fa que no acabes un boli?” Ni no recordo! Qui acaba la tinta dels bolis?

- El dia 21 d’abril, amb mares i pares de l’AMPA del CEIP Ferran Sunyer varem fer sabó al pati de l’escola: 2 litres d’aigua o 1-1.5 d’aigua i 1-0.5 de colònia (essències), 1 quilo de sosa càustica, remenar amb cura i sense respirar a sobre, i afegir 5 litres d’oli de fregits ben colat. Als meus 51 anys mai n’havia fet.

- Fonètica petonera: bilabial galtal sord, bilabial galtal sonor, bilabial galtal galtal sord, bilabial galtal galtal sonor, bilabial bilabial, bilabial bilabial humit, bilabial bilabial llengual, bilabial nassal, bilabial frontal, bilabial bulval llengual, bilabial prepucial llengual i xuclal, bilabial airal, bilabial manal bufal, nassal nassal, bilabial omès (“A dónde irán los besos que guardamos, que no damos...” Victor Manuel dixit). Això és una OEC, o sigui Obra En Curs, en anglès WIP.

- En Jean Paul Sarte va dir que: “Être libre, ce n'est pas pouvoir ce que l'on veut, c'est vouloir ce que l'on peut", o sigui, “Ser lliure no és poder fer el què un vol, sinó voler fer el què un pot”, que en anglès és, “To be free doesn’t mean having the power to do what we want, but it means wanting what we have the power to do.” Però sobre “To be” i “To do”, abans i després també s’ha dit:

  • “To do is to be”, Sòcrates, René Descartes, Friedrich Wilhelm Nietzsche
    To be is to do”, Plató, Immanuel Kant, Jean Paul Sarte
  • “To be or not to be”, William Shakespeare
  • “To have or to be”, Eric Fromm
  • “Doobie doobie doo”, Frank Sinatra
  • “Do, or do not..., there is no try”, Yoda, mestre Jedi

Comentaris

JPuigMartin ha dit…
Si apleguéssim la tinta de tots els bolis que han quedat a mitges, podríem pintar un nou cel, un nou oceà, i encara ens en quedaria per a reescriure sencera la Biblioteca del Congrés dels EUA!